Kapverdy: Jaké krásy skrývá Zelený mys Atlantiku?

Toužíte po exotické dovolené u moře? Hledáte destinaci, kde je příjemně teplo, ale teploty nepřekročí čtyřicítku? V tom případě stojí za zvážení Kapverdské ostrovy známé též jako Zelený mys Atlantiku. Jde o destinaci, kde po celý rok panuje příjemně teplé počasí. Teploty se přes den pohybují kolem 25°C, v nočních hodinách však může teplota klesnout pod 20°C. Turisticky nejatraktivnějším obdobím pro dovolenou v Kapverdách je listopad až duben.

více v článku...

Ráj nejen pro milovníky vodních radovánek a slunění na pláži

Hlavní atrakcí Kapverd jsou nesporně slunné pláže a příjemně teplé moře. O vaši bezpečnost na většině pláží dbají plavčíci. Doporučuje se plavat jen k bójkám kvůli nebezpečí, které představují silné spodní proudy. Pokud však budete dodržovat bezpečnostní pravidla, nic vám nehrozí.

Užijete si surfování, potápění, ale i tanec

Užijete si rozhodně víc než jen plavání a opalování. Jsou zde totiž skvělé podmínky i pro surfování či windsurfing. Na své si na Zeleném mysu přijdou rovněž milovníci potápění, kterým jsou k dispozici speciální služby i kurzy tamních potápěčských škol. Pod mořskou hladinou můžete obdivovat nádherné korály a mnoho druhů ryb.

Pokud máte rádi hudbu a tanec, tak se zúčastněte některého z hudebních festivalů či karnevalů, kterých se pořádá značné množství. Můžete se naučit některý z místních tanců (jedním z nejznámějších je např.  funana).

Spatříte ohrožené ptactvo

Nesporně vás uchvátí tamní příroda. Kromě podmořských krás můžete obdivovat i skvostnou krajinu nad hladinou. Máte rovněž jedinečnou možnost vidět vzácné ptáky, kteří jsou zařazeni do tzv. Červené knihy ohrožených druhů zvířat.

Skvosty kapverdské kuchyně

Nepostradatelnou součástí tamní kuchyně jsou ryby, které se připravují na řadu způsobů. K tradičním pokrmům patří cachupa, což je jakýsi guláš. Najdete v něm třeba kukuřičnou kaši, zelený banán, maniok, dýni, ale i rybí a vepřové maso a řadu dalších surovin. Za ochutnání stojí rovněž pokrm zvaný buzio. Jde o velmi pracné jídlo, jehož hlavní složku tvoří obsah některých druhů mušlí.

Spread the love

Related posts

Leave a Comment