Tradiční španělská jídla

Španělsko, to je směs chutí, kultur a barev. Španělsko je synonymem pro živelnost a energičnost. Pokud jste dosud ve Španělsku nebyli, měli byste to při nejbližší příležitosti napravit. A pokud jste ještě neochutnali španělskou kuchyni, pak již déle neotálejte, vydejte se na nákup nezbytných surovin a pusťte se do vaření těch nejlepších a nejvyhlášenějších španělských delikates.

Co ze španělské kuchyně musíte ochutnat?

Mezi nejznámější španělské pokrmy jednoznačně patří paella. Nelze vycestovat do Španělska a neochutnat tento tradiční pokrm. Z našich jídel paella nejvíce připomíná rizoto. Kromě drůbežího masa se velmi často dělá také s mořskými plody a to v návaznosti na její původ. Paella totiž byla původně jídlem rybářů. Mezi polévkami jednoznačně vyniká gazpacho, která je nejlepším prostředkem, jak se osvěžit v horkých dnech. K jeho přípravě budete potřebovat především rajčata, cibuli, okurky, česnek a zapomenout nesmíme ani na olivový olej, bez kterého se španělská kuchyně neobejde celkově. Olivový olej se řadí k největším gastronomickým pokladům, ne nadarmo se mu říká tekuté zlato. Spolu s čerstvým ovocem, zeleninou a plody moře se řadí mezi tradiční španělské potraviny, s jejichž použitím se setkáte při přípravě španělských specialit zcela pravidelně.

Nezapomínejte na víno

Ať už se rozhodnete pro přípravu kteréhokoliv pokrmu, nezapomeňte jej doplnit také chutným španělským vínem. Širokou nabídku naleznete na stránkách www.bmcbrno.cz/spanelska-vina. Španělská vína nejsou pro odborníky ničím neznámým. Pokud jste dosud žádné neochutnali a při výběru vsázíte na známé destinace, pak je načase to napravit a ochutnat vína, která se ve světové produkci řadí k těm nejkvalitnějším, co se může na vašem stole objevit. A rozhodně nezůstávejte jen u červeného vína, které je pro Španělsko typické. Své kouzlo má také víno bílé. Ochutnejte a přesvědčte se sami.

Spread the love
  • 620
    Shares

Related posts

Leave a Comment