Rady, jak si vybrat ideální maso na steak

Dostali jste chuť na opravdu vynikající steak? Nemáte však čas dostavit se do luxusní restaurace v Ostravě, kde lahodné steaky podávají? V takovém případě vám nezbývá nic jiného, než abyste se pustili do přípravy domácího steaku. Aby byl však steak opravdu dokonalý a lahodný, dobře šťavnatý, musíte vybrat ideální maso, které na steak použijete. Každý zkušený kuchař vám prozradí jediné, a sice to, že steak nebude šťavnatý ani lahodný, pokud ho budete připravovat z nevhodného masa. 

Výběr masa na steak však není nic snadného, na tom se pravděpodobně shodneme všichni. Na trhu je aktuálně mnoho druhů mas, proto se nabízí otázka – jaké je to ideální na steak? Přinášíme vám proto několik rad, které při výběru vhodného masa na steak rozhodně oceníte. 

více v článku...

Čerstvé maso je tuhé maso

Abyste se vyvarovali tuhému steaku, měli byste se vyvarovat čerstvému masu. Čerstvé maso rovná se tuhé maso, to vám opět potvrdí nejeden zkušený kuchař. Při výběru masa se orientujte zejména podle zbarvení masa, které prozradí o masu všechny jeho vlastnosti. Například pokud chcete dělat pravý hovězí steak, musíte se zaměřit na výběr spíše nahnědlého masa, nikoli narůžovělého masa. Nahnědlé odstíny signalizují, že je maso dobře vyzrálé a že je tím pádem jako stvořené pro dokonalý steak. 

Nakupujte maso v kvalitních řeznictvích

Maso na steak rozhodně nekupujte v hypermarketech nebo supermarketech, kde jsou masa zabalená do krabiček nebo igelitu. U tohoto masa nikdy nevíte, jak dlouho je balené nebo jestli náhodou není rozmražené a posléze zabalené do balíčků. 

V ideálním případě vybírejte maso u kvalitních řezníků, kteří by měli být schopni vám říct, jak dlouho maso mají, jak je vyzrálé nebo jak je jemné. V řeznictvích se však většinou setkáte jenom s dobře vyzrálými masy, a tak se nemusíte obávat toho, že by steak nebyl dobrý.

Spread the love

Related posts

Leave a Comment