Olivový olej Casas de Hualdo je doplňkem nejen španělských specialit

Pokud máte rádi zemi pod Pyrenejemi, určitě víte, že má mnoho odstínů. Toledo, León, Navarra, ale i katalánský region, Madrid a okolí s jeho El Escorial, Andalusie a další krásy. A také platí, že co kraj, to jiná kuchyně, takže Španělsko má hodně co nabídnout i pro milovníky nevšední gastronomie. Součástí španělské kuchyně je olivový olej, totéž platí pro Itálii, Řecko nebo Chorvatsko. Chuť a vůně zeleného jablka, lékořice, rajčete nebo bazalky se snoubí v pár kapkách plných štěstí, které se dobře párují nejen s masitými jídly, ale i lehčími letními saláty ze zeleniny. Co dodat? Snad jen, nechte si chutnat!

Grilovaná zelenina nebo také rybí speciality

Skutečně, tohle je jeden z nejlepších olivových olejů světa podle italského průvodce Flos Olei. Pokud se chcete inspirovat při sestavování menu na vaši letní slavnost, je hispánská gastronomie ideálním doprovodem. Pokud vám učaroval toust s čerstvými rajčaty, je jeho doplnění otázkou jediného okamžiku Stačí mít po ruce olivový olej Casas de Hualdo, jenž se o tento zodpovědný úkol velmi rád postará. Stejně tak ale zabodujete u přátel, kteří si oblíbili sýr, drůbeží nebo rybí speciality a také studenou rajčatovou polévku, pro níž se vžil vzletný název gazpacho. A kde vlastně leží farma, kde se produkuje tento oblíbený olej?

Našli byste ji v centrálním Španělsku, ba dokonce v jeho historickém srdci. Město jako Toledo je totiž spjaté s kastilským královským erbem. Extra panenský olivový olej, jenž se lisuje v tomto kraji na farmě Casas de Hualdo ve vyšší nadmořské výšce (zhruba 400 až 600 metrů), posbíral už řadu skvělých ocenění na různých soutěžích a výstavách po celém světě. Předností je také velmi nízká acidita a vysoký podíl polyfenolů, tedy látek, o kterých se toho v souvislosti se zdravým životním stylem napsalo hodně. Pokud se chcete o tématech spojených s olivami dozvědět víc, zavítejte na olivum.cz!

Spread the love

Related posts

Leave a Comment