Máte už zimy po krk? Vyrazte za teplem na Zanzibar!

Zima je skvělým obdobím pro milovníky zimních sportů, ale co když jim právě neholdujete? Máte-li už zimy po krk, tak je ideální se vypravit někam za sluníčkem. Příjemnou lokalitou je třeba souostroví Zanzibar ležící poblíž východního pobřeží Afriky. Jedná se o autonomní částí Tanzánie. Zanzibar tvoří skupina ostrovů, z nichž jsou nejvýznamnější dva velké ostrovy – Unguja (známější jako Zanzibar) a Pemba. Potěší vás příjemně teplým klimatem a krásnou přírodou. Je považován za jeden z posledních přírodních rájů.

více v článku...

Jaké čekat počasí a časový posun?

Podnebí na Zanzibaru je tropické. Únor a březen patří k nejteplejším měsícům v roce. Teploty se zde v tomto období pohybují kolem 26–34°C. Před výpravou na Zanzibar si zjistěte, zda ve vámi vybrané destinaci není právě období dešťů. Rovněž počítejte s časovým posunem. V období zimního času jde o +2 hodiny. V letním čase o pouhou +1 hodinu. Na Zanzibaru totiž nezavedli letní čas.

Co stojí na Zanzibaru za vidění?

Samozřejmě nejvíce se na Zanzibar jezdí za sluncem. Moře láká k vodním radovánkám a nádherné bílé pláže vás vybízí k opalování. Ale Zanzibar nabízí mnohem víc. Velmi atraktivní je ostrov Unguja (známá též jako Zanzibar). Stojí zde za návštěvu třeba Kamenné město (Stone Town), které je zapsáno v seznamu světového dědictví UNESCO. Jde o historické centrum ležící v západní části ostrova. Pokud se vypravíte do Kamenného města, tak se nezapomeňte zastavit v Dharma Lounge. Jde o jeden z nejoblíbenějších tamních klubů, kde ochutnáte skvělé drinky.

Neblaze proslulými jsou Zahrady Forodhani, které v minulosti sloužily jako překladiště otroků. Velmi zajímavá je také prohlídka národních parků Jozani Forest a Masingini Forest, kde poznáte místní faunu a floru.

Gurmáni si přijdou na své

Zanzibar má velmi zajímavou kuchyni, která je ovlivněna mnoha kulturami (britskou, portugalskou arabskou, indickou, africkou a perskou). Jelikož je souostroví přezdíváno Ostrovy koření, můžete se těšit na kořeněné gurmánské zážitky. Pěstuje se tu hřebíček, skořice či muškátový oříšek. Těšit se můžete na různě upravené dary moře, kukuřičná kaše zvaná ugali, dušené maso se zeleninou kořeněné kardamomem a hřebíčkem. Sladkou tečkou místního menu jsou moučníky z ananasu, banánů či manga s kešu oříšky. Za ochutnání stojí i chutné ovocné džusy nebo čaj z citronové trávy.

Spread the love

Related posts

Leave a Comment