Pánové, přeslazené likéry a slaboučké koktejly přenechte dámám. Dejte si na Silvestra pořádné pití, které odpovídá vaší chuti. Představíme vám pár drinků pro pravé chlapy. Jsou pořádně silné, tak pijte opatrně, ať vás neskolí novoroční kocovina.
více v článku...
Vzteklý pes
Jedná se o pití známé zvláště v Polsku. K jeho přípravě potřebujete 30 ml vodky, 20 ml malinového sirupu a 3-5 kapek Tabasca. Do sklenky nejprve vlijeme silně vychlazenou vodku. Pak zhruba 15 sekund počkejte a pomalu vlijte malinový sirup a přidejte Tabasco.
Kamikadze
Jde o skvělý koktejl pro muže, jeho součástí je totiž mírně nahořklý Triple Sec. Potřebujete 3 cl vodky, 3 cl pomerančového likéru Triple Sec a 3 cl limetkové šťávy. Ingredience smícháte v shakeru a vlijete do vychlazené sklenice.
Chilli vodka
Máte rádi silné drinky ostré jako břitva? Tohle bude pro vás to pravé! K přípravě potřebujete 0,5 l
40 % vodky, do níž naložíte 10 malých chilli papriček (např. BirdsEyes). Macerujete 2-3 dny při pokojové teplotě, 1 denně lahev protřepejte. Chcete rychlejší variantu, kterou můžete hned vypít? V tom případě do sklenky dejte 5 kapek Tabasca a zalijte cca 100 ml vychlazené vodky. Můžete přidat chilli papričku na ozdobu.
Moravský kohout
Tento drink je důkazem, že i ze slivovice lze umíchat koktejl. V shakeru s ledem smícháte 2 cl slivovice, 5 cl červeného vermutu a 1 cl fernetu. Pak nalijete do sklenky a můžete popíjet.
Tatranský čaj
Jde o tradiční slovenský nápoj, který byl velmi oblíben mezi tatranskými horaly. Skládal se z čaje, bylinného výluhu a silné lihoviny. Podával se horký. Tatranský čaj si v současnosti můžete koupit lahvový (např. Tatratea). Podává se zpravidla samotný nebo s ledem.
Godfather
K přípravě tohoto mužského koktejlu potřebujete 3,5 cl skotské whisky, 3,5 cl Amaretta a led. Do sklenice dáte led, pak vlijete whisky a Amaretto.
Death in the Afternoon
Hledáte-li ideální drink na novoroční přípitek, tak určitě zkuste Death in the Afternoon. Jeho autorem není nikdo jiný než spisovatel a velký piják Ernest Hemingway. Svůj drink pojmenoval podle jedné
ze svých knih. K jeho přípravě potřebujete 4 cl absintu a 12 cl šampaňského nebo sektu. Absint vlijete do sklenice na šumivé víno a dolijete šampaňským či sektem.