Olivový olej ze španělských hájů aneb jedinečný Casas de Hualdo

Extra panenská varianta produktů z oliv je dnes už samozřejmostí, na náš stůl by nemělo patřit ani nic jiného – tedy v případě, že si hodláme pochutnat, potěšit zažívání a zlepšit si náladu, neboť jistě platí okřídlené úsloví o tom, že ve zdravém těle je také zdravý duch. A kde pořídit nejlepší olivový olej? Tak právě nad tímto tématem se budou odborníci dlouho přít, ale jasné je jedno, ze středomořských regionů pochází světová špička, o čemž svědčí i mnoho atraktivních hodnocení, podobných olympijským medailím a cenám ze světových šampionátů ve sportovních kláních!

Španělsko aneb salsa, fotbal a olivové produkty

Co se vám vybaví, když se řekne Sevilla, Madrid nebo Toledo? Jistě, odpověď je zcela nasnadě, barevná atmosféra, spoustu fotbalu a také paella nebo jiné pokrmy, jako například sušená šunka, která je ve Španělsku jako doma. A olivový olej Arbequina? Ten by měl hned následovat, neboť jeho věhlas překračuje hranice nejen antické Ibérie. Pochutnat si, potěšit chuťové pohárky a také napomoci lepšímu zažívání, právě proto si našinec oblíbil olivový olej a vyměnil ho za jiné suroviny, na které do té doby vlastně nedal vůbec dopustit. Ideální je na dochucení jemných listových salátů, bílého rybího masa nebo studené polévky gazpacho.

Další z oblíbených variant z dílny Casas de Hualdo je Picual, olivový olej, díky němuž si uděláte skvělé lilky nebo dochutíte jídla z mořských ryb. Ovocné aroma se rádo zkombinuje i se sezonní zeleninou, jako je například chřest. Picual je odrůda olivového oleje, která si rozumí s mnoha různými pokrmy, dá se označit za univerzální a snad i proto by neměla ve vaší spíži chybět. Pokud si ale spíše rádi pochutnáte na něčem opravdu pikantním, proč nezkusit olivový olej Manzanilla? Ve vůni ucítíte bazalku a zelené banány a vychutnáte si makrelu, sytější omáčku nebo těstoviny, protože tento olivový produkt je dosti výrazným!

Spread the love
  • 620
    Shares

Related posts

Leave a Comment