Přírodní pomocníci proti rakovině

Rakovina je obrovský strašák, který děsí nejednoho z nás. Ošklivá nemoc, která se neptá na věk nebo pohlaví a prostě si udeří, jak se jí zachce. Těžké břemeno, které na svých zádech nese nejen samotný pacient, ale i jeho blízcí. Ačkoli se u mnoha z nich podaří rakovinu porazit, její stopy si na těle i v duši s sebou pacienti nesou i nadále. Proti rakovině se dá bojovat i přírodní cestou – myslíme tím proti jejímu vzniku. Dnes si prozradíme, s jakými přírodními pomocníky můžete zahájit prevenci proti vzniku rakoviny.

Zdraví na dosah ruky

Možná vás to překvapí, ale hned několik pomocníků máme prakticky každý den kolem sebe, doslova na dosah ruky. Bohužel si spousta lidí neuvědomuje jejich léčivé schopnosti – a to je obrovská škoda. Věděli jste například, že proti rakovině vám může pomoci na první pohled obyčejná pampeliška nebo třeba křen? Pokud ne, tak určitě čtěte dál!

Pampeliška není plevel

Roste vám na zahradě pampeliška? Pokud jste ji vždy považovali za veselý plevel, jakmile si přečtete následující řádky, budete se na ni dívat z úplně jiného úhlu. Odborníci totiž přišli na to, že extrakty získané z kořene pampelišky dokážou vyvolat apoptózu buněk v melanomu – odborně řečeno programovanou buněčnou smrt. Lze jej tedy aplikovat nejen v podobě prevence, ale i tehdy, kdy člověku bude diagnostikována rakovina v počátečním stádiu.

Zázvor pomáhá nejen proti nachlazení

Všichni určitě víme, že zázvor představuje šikovného pomocníka při nachlazení, kdy se z něho dají připravovat silné odvary. Hodí se však nejen v zimních měsících nebo na podzim, kdy se o naše zdraví pokouší různorodé nemoci a nachlazení. I tady totiž mají vědci jasno: zázvor funguje jako prevence proti rakovinovým kmenovým buňkám a je až 10 000x účinnější nežli chemoterapie. Celé kouzlo spočívá v přírodní látce označované jako 6-shogaol, která se vyskytuje v kořenu zázvoru tehdy, kdy je buď uvařen, nebo vysušen.

Česnek najde využití jak v kuchyni, tak v léčitelství

Na závěr tu ještě máme česnek, bez kterého si většina z nás neumí představit chutné pokrmy. Pravda je taková, že česnek najde uplatnění nejen v kuchyni, ale i v léčitelství – konkrétně pak i tehdy, jedná-li se o prevenci rakoviny. Pravidelná konzumace česneku je tak podle lékařů účinnou prevencí proti vzniku rakoviny. Česnek totiž dezinfikuje zažívací trakt a udržuje v něm správnou rovnováhu bakterií, proto se jedná především o prevenci rakoviny tlustého střeva a konečníku.

Spread the love
  • 620
    Shares

Related posts